nedjelja, 9. ožujka 2014.

TOP 5: Recepti # 8

Nažalost, prošle nedjelje nismo bile u mogućnosti objaviti post, pa vam ga donosimo danas! Nadamo se da nam nećete zamjeriti i trudit ćemo se da nam se preskakanje postova što rjeđe dogodi! ;) Proljeće nam kuca na vrata, priroda se budi i mijenja i sve je nekako aktivnije i veselije, bar onih dana kad nas kiša zaobiđe! Za nas je ovo doba godine kada osjetimo potrebu za promjenom na bolje, bilo da se radi o našim domovima ili načinu života općenito! Logičkim slijedom misli nam idu prema zdravijoj prehrani kao jednom od načina za skupljanje pozitivne energije. Kako svaka izbalansirana prehrana mora sadržavati puno finih slatkiša i slaniša, mi smo malo pretražile domaće food blogove i našle za vas samo ono najnaj!  :)

1. Za početak nešto slano! Na JUBISTACHA blogu smo našle savršene zdrave krekere koji su gotovi za par minuta! Idealni za uz dokazano zdravi napitak - pivo!


2. Odmah poslije krekera, najzdraviji i najbrži domaći keksi sa bloga DARKOVA WEB KUHARICA! Za njih će vam biti potrebna samo dva sastojka! Oduševljene smo!



3. Kako je i samo ime ovoga bloga MAKE IT HEALTHY, nema razloga za sumnju da je ovaj 'kruh' od banane i kikiriki maslaca apsolutno zdrav! Probajte mu odoljeti! ;)

(izvor)

4. Danas sve popularnije chia sjemenke mogu vam poslužiti da napravite ovaj divni domaći puding sa JA U KUHINJI bloga, a ako u receptu med zamijenite agavinim sirupom, šećerom ili steviom dobit ćete vegansku verziju deserta! Sigurne smo da jednom kada ga probate, kupovne pudinge nećete nikada više ni pogledati!
(izvor)

5. I šećer na kraju, čokoladne praline sa suhim voćem sa bloga AVE DULCIS! Savršena zdrava kombinacija za velike i male! 
(izvor)

Kako vam se sviđaju današnji recepti i koje je vaše mišljenje o zdravoj prehrani?
Kakve zdrave slatkiše i slaniše pravite?
Što od slatkiša/slaniša vole vaši klinci?

Pišite nam, zanima nas! :)
Maje

Broj komentara: 7 :

  1. Hvala na objavi, a i ostalim receptima! Pratimo se i dalje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma hvala tebi Darko na super receptu! ;) Pratimo se! :)

      Izbriši
  2. odlični recepti,svakako ću ih probati! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Supika mi je sve.. kruh s bananom sličan vašem sam već probala napraviti i puk'o je odmah :) odličan je.. No, već duže vrijeme slušam o tim chia sjemenkama.. Gdje ih nabavite?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) drago nam je da ti se sviđaju recepti, a sjemenki ima u bio&bio trgovinama, mislim da ih možeš naručiti i sa njihove stranice! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!